Trece mulleres participaron na cata de aceites do CIM, que impartiu Sol Zamuz

REDACCIÓN | QUIROGA


A sala de catas do Museo Etnográfico de Quiroga acolleu este venres unha cata de aceites organizada polo Centro de Información á Muller (CIM).

A encargada de impartila foi Sol Ángel Zamuz Castro, bióloga especialista en análise sensorial do Centro tecnolóxico da Carne (Ceteca) de Ourense. Sol é, ademais, oriunda de Vilar de Lor, unha parroquia de Quiroga.

En total, e aínda que o número de persoas interesadas era moito maior, participaron trece mulleres, que era o máximo de prazas dispoñible ao ter que se axustar a un aforo limitado na sala.

As participantes cataron un total de sete referencias de variedades diferentes: picual, arbequina, mansa e brava, entre eles, o aceite que produce o propio concello, o de Aceiroga (elaborado en Bendollo) e dúas referencias de Ouro de Quiroga (mansa e brava e outro plurievarietal).

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s